La Floresta,

Veïnificació del Moll de la Fusta

En el marc del Pla de Barris del Raval Sud i Gòtic Sud, un programa d’actuacions de pluja fina de millora de l’habitatge, els equipaments i l’espai públic als barris marítims de la ciutat antiga, l’Ajuntament de Barcelona proposa veïnificar el Moll de la Fusta entre el passeig de Colom i el moll de Bosch i Alsina per guanyar un nou espai per a usos de la vida quotidiana.

Es proposa intensificar els usos esportius del Moll de la Fusta per a diverses edats, i les activitats d’oci i de trobada veïnal. Alhora, cal millorar les connexions amb el barri Gòtic mitjançant els accessos naturals de la Rambla i la plaça d’Antonio López, i potenciar el nou accés per la plaça del Duc de Medinaceli.

La proposta de veïnificació es tradueix en un Estudi Estratègic d’Encaix Urbà del Moll de la Fusta i un Estudi de Millora de l’Accessibilitat i el Confort del Moll de la Fusta.

 

Llegir MésLlegir Menys
Data d'Inici 27/06/2017
Data Final 22/12/2017
Títol Veïnificació del Moll de la Fusta
Missió Estudi
Tipologia Urbanització
Emplaçament Ciutat Vella, Port de Barcelona, Barcelona
Superfície
Promotor Foment de Ciutat, S.A., Ajuntament de Barcelona
Pressupost (PEM)
Arquitectes Oriol Clos, Francesc Pla, Eva Serrats
Col·laboradors Olga Saro (projecte), Oriol Valls (projecte), Victor Bauzá (projecte), Giovanna de Caneva (projecte), Carlota de la Presa (projecte), Olga Salve (projecte), Miquel Arias (projecte), Roberto Roel Gabriel (projecte) Clara Gassull (fotografia), Lisbel Gavara (il·lustració), Josep Selga (botànica), Ivana Rossell i Pere Artís (acústica)

Articles Relacionats

Estudi estratègic d’encaix urbà del Moll de la Fusta

  El Moll de la Fusta, més de 30 anys després de la seva construcció, necessita una redefinició del seu paper a la ciutat. La reflexió ha d’ajudar a repensar el difícil encaix ciutat–port. La visió estrictament immobiliària dels espais portuaris necessita el contrapunt d’una aproximació més urbana que posi en valor la riquesa dels... Read more »

De carretera a carrer

La carretera es fa carrer. Segueix el mateix eix, amb llums que dibuixen la línia al cel i una discreta rugositat a terra, puntuada per LEDs.   La secció, estricta i capaç: dues vies per a cotxes i una pista bici a cada banda, segura, funcional, llegible, com a Flandes en medi urbà.    ... Read more »