El Congreso Internacional de Vivienda Colectiva Sostenible és un esdeveniment rotatori que s’organitza cada dos anys al voltant del tema de l’Habitatge Col·lectiu Sostenible. Aquesta iniciativa, duta a terme per primera vegada el 2014 a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB-UPC) en el marc de la 10ª edició del Màster Laboratori de l’Habitatge Sostenible del Segle XXI, reeditada dos anys més tard a Sâo Paulo en col·laboració amb el curs de Pós-Graduação de la Faculdade de Arquitetura e Urbanismo de la Universidade de São Paulo (FAUUSP), celebra la seva tercera edició del 16 al 18 d’abril de 2018 a Guadalajara (Mèxic) en col·laboració amb el Laboratorio de Innovación, Diseño y Ciudad de la Escuela de Arquitectura, Arte y Diseño del Tecnológico de Monterrey.
El Congrés té com a objectiu oferir a estudiants, professionals i membres de l’acadèmia vinculats a l’arquitectura i l’urbanisme un espai de reflexió de caràcter internacional sobre l’habitatge col·lectiu i les seves relacions amb la ciutat contemporània i històrica.
L’edició en curs recull aportacions relacionades amb diversos eixos temàtics: “Normativa i gestió”, “Revisions històriques”, “Projectes-tipologies”, “Indicadors per a la valoració de l’habitatge col·lectiu” i “Rehabilitació de barris”. Paral·lelament, es desenvoluparan un seguit d’activitats complementàries com el “Taller Habitar el Presente” i diferents recorreguts per Guadalajara per conèixer alguns dels barris de la ciutat.
Des de Leve hem contribuït a la reflexió amb la xerrada “Arquitectura de la coexistència. Reflexions des de tres projectes”, en la qual abordem tres aventures que ens han portat a plantejar-nos com podrien ser avui en dia els llocs per a la vida col·lectiva.